Általános Szerződési Feltételek

Az alábbi részletezett Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) egymással kölcsönös szerződésben álló felekre (továbbiakban: Felek) vonatkozik. Egyrészről a Juhász Miklós E.V.-re, mint eladóra (továbbiakban: Eladó), másrészről a Juhász Miklós E.V-től árut, vagy szolgáltatást vásárlóra (továbbiakban: Vevő), amennyiben Vevő az 1959. évi IV. törvény (Polgári Törvénykönyv, továbbiakban: PTK) 685. § d) értelmében fogyasztónak minősül.

Vállalkozás neve és székhelye:
Juhász Miklós E.V.
H-6060, Tiszakécske,
Ady Endre u. 62

Telefon: 06-20-493-0240
E-mail: rendeles@kfem.hu
Nyilvántartási szám: 834712
Adószám: 61173909-2-23
Bankszámlaszám: 11732208-20037075

A Webáruház használata:

A K-Fém webáruház, katalógusrendszer segítségével jeleníti meg a vásárolható termékeket. A katalógusrendszer logikusan, több szintre bontva segíti a tájékozódást.
A katalógusban megtekinthetők felsorolásszerű terméklisták, az ebben szereplő termékek nevére, vagy képére kattintva pedig a konkrét termék részletes adatlapja (termékloldal) annak lényeges tulajdonságaival. A mindenkori vételár, vagyis az áruért a fogyasztói forgalomban fizetendő bruttó ár az információs oldalon az áru mellett van feltüntetve, amely magában foglalja az általános forgalmi adót.

Fizetés, szállítás:

Vevő a következő fizetési módok közül választhat:

  • Utánvét – Fizetés a GLS futárnál készpénzben.
  • Simplepay – online bankkártyás fizetés
  • Előreutalással a megadott számlaszámra – Ez esetben kérem tüntesse fel a rendelés számát a megjegyzésben és pontosan a díjbekérőn szereplő összeget utalja.
  • Személyes átvétel esetén a tiszakécskei telephelyen készpénzzel.
  • Tiszakécske 30 km-es körzetében egyéni egyeztetés után saját tehergépkocsinkkal gyorsabb kiszállítás érdekében. Ilyen irányú igényét kérem írja bele a megjegyzésbe vagy közvetlenül a rendelés leadása után vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon.

A vételár teljes kiegyenlítéséig az áru Eladó tulajdonában marad. Amennyiben Vevő a fizetési határidőig nem egyenlíti ki a vételárat, úgy Eladó jogosult elállni a szerződéstől.

Adattovábbítási nyilatkozat – SimplePay

Tudomásul veszem, hogy a K-Fém (Juhász Miklós E.V., 6060, Tiszakécske, Ady Endre u. 62.) adatkezelő által a https://kfem.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Szállítási díj:

Csomagküldő szolgálattal történő szállítás esetén a házhozszállítás díja alapesetben 3.000 Ft az ország egész területére, amennyiben a vásárlás végösszege nem érte el az ingyenes szállítás értékhatárát.

A belföldi ingyenes szállítás értékhatára: 40.000 Ft.

Ez az összeg az egy csomagban, azaz a 40 kg alatti csomagokra vonatkozik. A nagyobb tömegű, csak több csomagban elküldhető rendelések esetén minden esetben telefonos egyeztetés szükséges az esetleges többletköltségek letisztázása érdekében.

Elállás Joga

A 17/1999. Kormányrendelet szerinti távértékesítési rendszer keretében fogyasztó részére történő értékesítésre Vevőt elállási jog illeti meg az alábbiak szerint: Vevő a szerződéstől az áru átvételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Vevő nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. A terméket Vevő köteles haladéktalanul és hiánytalanul Eladónak visszajuttatni, a visszaszállítás költsége Vevőt terheli. A haladéktalan és hiánytalan visszajuttatás kapcsán vevő vállalja, hogy legkésőbb az elállási nyilatkozat megtételét követő munkanapon a terméket Eladónak visszajuttatja, vagy mindent megtesz a termék visszajuttatása érdekében, így például a terméket küldeményként feladja. A vevőnek felróható késedelem esetében a Ptk. általános kártérítési felelősségre vonatkozó szabályai szerint kell eljárni. Eladó köteles a Vevő által megfizetett összeget az elállástól számítva 30 napon belül banki átutalással visszatéríteni Vevőnek. Eladó a visszatérítendő összegből jogosult a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk és a nem megfelelő kezelésből adódó értékcsökkenés megtérítésére megfelelő összeget kártérítésként visszatartani.

Adatkezelés

Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számlakiállításhoz, a garanciához, jótállási szerződéshez. Nélkülük a rendelés visszavonható és érvénytelennek minősül. A honlap használatával a Vevő teljes körű felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok hitelesek és a valóságnak megfelelnek. A Vevő által megadott adatokhoz állandó hozzáférhetőségi és helyreigazítási joga van, az aktuális európai és nemzeti törvénynek megfelelően. Eladó nem adja át harmadik fél részére a személyes adatokat, kivételt képez, amikor a harmadik fél Eladó szerződéses alvállalkozója, (pl. futárszolgálat) és a Vevővel kötött vásárlási szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen, továbbá amennyiben ezt törvény vagy a hatóság kötelezővé teszi.

Jótállás, Szavatosság, Garancia

A jótállási idő a törvényben előírt 6 hónap. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra. A jótállási jogokat a termék tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. (Fogyasztó: a gazdasági, vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – Ptk. 685.§ d) pont). A jótállási idő a termék fogyasztó részére történő átadás napjával kezdődik.

A jótállási igény a jótállási jegy, vagy a Juhász Miklós E.V. által kiállított számla másolatának bemutatásával érvényesíthető. Amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben jótállási jegyként is szolgál. Garanciális kifogás esetén a termék az Eladóhoz történő visszajuttatásának költsége a Vevőt terheli.

Garanciális kifogás esetén a terméket a következő címre kell személyesen beszállítani, vagy posta-, illetve futárszolgálattal elküldeni:

K-FÉM
6060, Tiszakécske,
Ady Endre u. 62.

A Garancia kizárólag gyártási hibából eredő problémákra érvényes.
A sérülésből, szakszerűtlen telepítésből eredő meghibásodásokért a gyártó ill. a webáruház a felelősséget nem vállalja. Vegyszer használatából származó sérülések miatt kialakult hibákért a gyártó ill. webaruház a felelősséget nem vállalja.

Jótállási igény nem érvényesíthető:

a.) Nem rendeltetésszerű használat
b.) Szakszerűtlen ápolás, tisztítás hiánya
c.) Szakszerűtlen tisztítás
d.) Felfedezett hiba (rejtett anyag, vagy gyártási) nem azonnali jelzése
e.) Sérülés, vagy erőszakos külső behatás, rongálás
f.) Házilagos javítás