Posted on

Füstcső tudástár

A webshopban már több, mint 5 éve elérhető a saját gyártású fekete, festett acél füstcső, más néven kályhacső. Jó néhány kérdés merült fel ezidő alatt, így most megpróbálunk válaszokat adni a leggyakoribbakra és úgy általában minden tudnivalót összeszedni, ami a kandalló vagy kályha felújítása során felmerülhet.

Ha valami mégsem teljesen tiszta, írhat a e-mailt a rendeles@kfem.hu címre vagy az oldal alján lévő űrlappal közvetlenül erről az oldalról is kérdezhet. További lehetőségek a Kapcsolat oldalon.

Milyen anyagból készül a kályhacső?

A füstcső DC01 minőségű hidegen hengerelt acéllemez felhasználásával készül. A vékony falú cső 0,6 mm vastag lemezből, míg a vastag falú cső vagy 1,2 mm vagy 1,5 mm vastagságúból lesz előállítva.

Hogyan készülnek a csövek?

A vékony falú csövek korcolással, hengerléssel, korclenyomással készülnek. Egymáshoz tokozott kötésekkel kapcsolódnak. A könyökidomok egy anyagból (csőből) nútos formázással (hajlítással) készülnek, kapcsolódásuk hasonló a csövekéhez.

A vastag falú füstcsövek hengerléssel, majd vonalhegesztéssel készülnek. Ebben az esetben is tokozott kötésekkel kapcsolódnak. A könyökidomok egy cső szegmensekre való darabolásával, majd összehegesztésével készülnek, kapcsolódásuk hasonló a csövekéhez.

A termék felületképzése mindkét esetben festéssel történik.

Milyen minőségűek a füstcsövek?

Az általunk gyártott füstcsövek be lettek vizsáltatva az ÉMI által és megfeleltek minden követelménynek. Többek között a több, mint 450 °C-os füstnek is ellenállt a cső és a festés is.

ÉMI

Milyen méretű csövek vannak?

A csövek 120 mm és 200 mm közötti átmérőben érhetőek el. A vékony falú csövek esetén csak 120, 130 és 150 mm áll rendelkezésre, 1,2 mm lemezvastagság esetén a 160-as is, míg 1,5 mm lemezvastagságnál további kettő méret, a 180 mm-es és 200 mm-es is választható.

A vékony falú csövek esetén 400 mm és 800 mm hosszúságú csöveket gyártunk, míg a vastag falúaknál 250, 400, 500, 800 és 1000 mm is elérhető.

További kérdések

Bármilyen megválaszolatlan kérdését itt teheti fel, melyre kollégáink e-mail-ben fognak válasznolni.